Några timmar kvar, sen är det 2009. Har inte några nyårslöften utan lite mera allmänna kvar på mig själv: Jag ska försöka äta bättre och nyttigare. Motionera mera och försöka rida hästen lite oftare. Jag ska vara en bättre, gladare och snällare människa! =) Sen får vi se hur det går med det. Det är en annan femma.

Idag har jag hunnit med mycket. Dessutom har jag sovit ruskigt dåligt i natt. Drömde världens mardröm så när jag vaknade kallsvettig, ledsen och skitförbannad vid fyra höll mitt hjärta på att bulta ur kroppen. Sen somnade jag om efter ett bra tag och då vaknade av att jag hostade så jag fick lov att ta en halstablett. Det ligger en förkylning på lur men jag ska försöka mota den i grind. Tog en vända på stan idag och köpte mycket c-vitamin och omega-3 tabletter. Var inte mycket folk alls ute så det var riktigt skönt. På väg hem tog vi vägen över Sollerön och tände ljus på kykogården för farfar. Det var jobbigt för tårarna trängdes i ögonen men det var tur att jag kämpade emot för annars hade jag väl frysit ihop i kylan. Sen åkte jag hem och tog en ridtur i solen. Jag ska verkligen försöka bättra mig. Jag älskar att sitta på hästryggen men gör det alldeles för sällan.

2oo8 har varit ett relativt bra år. Jag började året med att skaffa mig en katt. En katt som höll oss vaken många nätter och som haft sönder inte mindre än 3 lampor men han är älskad iaf. Sen har vi fått lite gjort hemma. Tyvärr är inte köket klart än men vi har överlevt det. Blivit mycket jobb, som vanligt, och så har jag haft min första riktiga semester. Den var året senaste och istället för köksrenovering blev det takrenovering. Men hellre ett helt tak än ett färdigt kök!
Dessutom har jag blivit klarsynt och ser världen med helt nya ögon, tack vare glasögonen!
Tyvärr gick min underbara farfar bort det här året också. Så vi har avslutat det med mycket sorg och tårar. Det känns fortfarande när man pratar om/med honom eller tänker på honom. Men jag är övertygad om att han har det bra där han är nu. I sin fiskebåt och drar upp aborre efter aborre.

2oo9 hoppas jag blir året då vi äntligen får ett nytt kök. Jag har ritat och måttat och längtat och drömt i flera dagar nu. Men vi satsar på en högre växel och mer hemmafix. Årets första månader jobbmässigt kommer nog bli lugna. Vi går in i lågsäsong nu efter nyår. Skulle även vara roligt med ett staket och höns men jag får vara realist och inse att allting måste ta sin tid. Dessutom hoppas jag att underbara Järker vill tillbringa ytterliggare ett år tillsammans med en galenpanna som mig.

Nu ska jag försöka göra mig redo för kvällens nyårsfirande som kommer bli i Mora hos Maria&Robert. Jag hoppas det blir en rolig kväll.

Vill bara önska alla mina läsare
 ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!
HOPPAS 2OO9 BLIR ETT RIKTIGT KANONÅR MED MYCKET ÄVENTYR OCH SKRATT!
Puss och hej, jag älskar er!


Den här bilden får stå för hela 2008.

Söndag. Imorgon väntar jobb igen. Pust, jag hade nog hellre velat vara ledig och kunna hålla på här hemma. I tre dagar har vi nu hållt på nere. Igår drog jag ut alla ritningar och satt och skrev upp en massa funderingar och sånt man ska tänka på. Mkt blir det. Och så kom pappa på idag att det kanske blir fönsterbyte också. Så man kan göra allting ordentligt med en gång och inte behöva riva ut fönstren om något år och förstöra i köket. Hej hå vad jag inte alls är i den branschen. Kan ingenting om fönster alls.

Har även varit duktig och putsat sadeln och tränset idag, hade planer på att rida men det blev uppskjutet eftersom lädret behövde sig en omgång och sadeln är lagomt kletig att sitta i nu. Mina stackars läderprylar har hållt år ut och år in. Har bara köpt ett träns till hästen under alla år jag haft honom. Sen att jag bytt nosgrimma och pannband är en annan femma. Men allting har hållt kanon. Tog iaf en härlig promenad med hästen så han fick röra på sig iaf.

Nu har jag vikt tvätt, diskat och plockat undan en massa skräp som ligger och dräller överallt. Ser ut som att hushållet innehåller ett gäng rövare men så är inte fallet. Det är bara jag, J och 4 husdjur. J åkte ut till Sollerön för att öppna klappar med sin andra bror men eftersom mitt huvud bultar och jag är trött hoppade jag över tillställningen. Jag avskyr mig själv men ibland är jag så fruktansvärt osocial. Jag tycker det är skönt att få vara ensam ibland. Fundera och klura på livet.

Nu ska jag ner i källaren och dra en omgång till med läderfettet och sen blir det en dusch, rena lakan och kanske lite teve. Snart är det här året slut också. Men än återstår det lite iaf.
Pussochhej!

Den bästa i hela världen.
Sitter i soffan och det bara kryper i kroppen, jag vill ner och bygga kök nu. Har hållt på där nere idag med. Nu börjar det bli dags att sätta upp bärande reglar och reglarna på väggarna så vi kan tilläggsisolera. Jag vill att det ska gå fort fort fort.. så det blir klart i rekord fart. Men sen ska det in golvvärme och nytt tak också. Så det dröjer nog. Men iaf är det ett stort framsteg att jag känner såhär.. Ska nog dra på mig skrotkläderna lite till och sortera skräp och rensa där nere så det blir framkomligt längs väggarna. Har haft en produktiv dag med massa tvättande, diskande och fixande här förutom det vi gjort i köket. 

Gårdagskvällen var skoj, Ebba är en himla söt liten tjej. Roligt att träffas en kväll sådär, även fast inte alla var med. Old times. Får se om det blir en tripp ner till Örebro till våren. Skulle vara skoj. Dessutom skulle en tur till Ikea inte sitta helt fel heller så man kan fortsätta planera i huvudet hur köket ska bli.

Idag tog vi hästen, hunden och min familj med oss och tog en härlig vinterpromenad i solen. I love vintern och snön och kylan och det perfekta sparkföret. Imorgon är sista dagen av julledigt sen blir det jobb och nyårsfirande. Ska spara 40h i timbanken de första månaderna nu, så man kan jobba skiten ur sig under högsäsongen. Så då kanske det blir lite lediga halvdagar så man kan få något gjort på hemmaplan.

Nu ska jag göra lite nytta här.
Pussochhej.


En vinter-fnört.