Det är tydligen på kvällen man ska träna på att åla och krypa.. Ärtan går under smeknamnet "lilla masken W" just ikväll. Utgångsläget var på huvudkudden. Sen har hon rullat och snurrar och maskat och ålat.. 
Fötterna på huvudkudden- check! 
Ligga tvärs över sängen- check! 
Klättra på mamma- check! 
Rulla runt typ 10 varv- check! 
Slänga bort kudden- check! 
Fingra lite på tapeten- check! 

När hon somnar, då somnar nog även jag.. Helt slut! Godnatt på er och GOTT NYTT 2014! Puss&hej! 

Kvällens middag med vänner blev inställd. J snorar och jag har ont i halsen och hostar. Vill inte åka på middag med baciller i släptåg. Hoppas verkligen att vi slipper samma förkylning som min pappa varit totalt däckad av. Håll en tumme för oss!! :) 

Ja, eftersom vi inte skulle iväg kunde vi hålla till nere, J planerade för den sista slingan och jag drog ur spik ur plankor. Ärtan hon sov i vagnen så vi kunde inviga våran babymonitor. Har varit lite anti eftersom jag inte velat höra Ärtan väsa med skäckfilmsröst; "come play with meeeee.. Mouhahaha.." Men har insett att en sån pryl hade varit väldigt smidig att ha vissa gånger, istället för att springa som en dåre ut och in varannan minut när vagnen står på trappan.. Så kan jag lyssna efter "come play" med skräckblandad förtjusning i föräldraenheten istället samtidigt som jag diskar, målar osv.. 

Så någon utsökt galamiddag blir det inte, inte heller någon glittrig nyårsblåsa. Nä, blir någon enkel middag, underställ eller alternativet den oooootroligt glamourösa pyjamasen och så grädden på moset; En rädd hund. 

Hej hopp! 
Brukar alltid läsa igenom året och skriva en sammanfattning, håll i er för här kommer 2013 års händelser:
 
Januari:
Startade året med en Ärta i magen. En Ärta som gjorde mig konstant hungrig, trött och dessutom fick jag foglossning. Vi gjorde klart det mesta i skafferiet. Varvade jobb med ridning och hemmapyssel. Det var kallt, men jag min fryslort överlevde. Dessutom åt jag ekologiska vindruvor i mängder.. Och J han drog på kurs i huvudstaden. Och vi snickrade. Fick hem innertaket till köket alldeles innan det blev..
 
Februari:
J kursade mer eller mindre hela månaden. Jag körde snöslunga och fick sån hjälp av alla i familjen när jag var hemma själv. Vi reglade innertak och snickrade på helgerna. Innan februari var slut var taket på plats i matsalsdelen! Chalet firade 3 år hos oss. Jag plockade semesterdagar och timmar för att minska på de långa dagarna. Blev sjukskriven på halvtid pga foglossningen. Och i slutet av februari var det 100 dagar kvar..
 
Mars:
Vi valde tapeter till kök och vardagsrum. Jag jobbade halva dagar och vilade halva dagar. Syster Emma fyllde 18, tänk vad tiden går. Jag fick beviljad havandeskapspenning och grät av lycka, magen växte och jag skrev om Ärtan på bloggen. Det var milt och man fick vårkänslor men så blev det kallt igen. Jag hade födelsedag och blev ett år äldre, klokare vette katten!? Taket i köksdelen blev klart. Rörmockaren drog rör till diskbänken. Hästarna vaccinerades och det blev många härliga ridturer i solskenet på vintervägarna. Jag räknade ner dagarna att jobba för i..
 
April:
Gick jag på gravidledigt. Vi började renovera vardagsrummet. Taket och de gamla tapeterna åkte ut. Jag red ponnyn och vi njöt båda av underlaget och solen. Vi gick på föräldragrupp och på tillväxtultraljud. Jag tupplurade nästan varje dag. Fiffi fick sommarkostymen och syster Emma fick körkort! Dessutom åkte hela min familj på semester, och tog Fiffi med sig. Och äntligen kom våren.
 
Maj:
Jag började med att vara förkyld. Vi gjorde sommarhagarna redo åt hästarna och gjorde vinterhagen redo för sommarvila. Jag red för sista gången innan förlossningen. Vi gjorde taket klart i vardagsrummet. Vi fick nya fönster monterade och gjorde oss redo för en bebis. Vi räknade ner till Bf, jag pysslade hemma i trädgården och vilade.. och längtade.. och väntade..
 
Juni: ÄRTANS månad. Hon kom med en riktig räserfart strax efter nationaldagen. Vi blev äntligen föräldrar! Annat vi hann med: MYSA&NJUTA av mini i våran bebisbubbla. Jag blir alldeles tårögd när jag tänker på hennes ankomst. Vi försökte få kläm på livet med en liten. Vi firade en lugn midsommar, J jobbade två veckor och därefter hade han semester.
 
Juli:
Vilken sommar det blev, sol värme och fina dagar. Vi tog in hö, började måla lillstugan, förberedde för golvvärme och åt glass. Sov lite dåligt som sig bör när man har bebis, svettades som en häst och åt som en elefant.. Mumsade smultron, jordgubbar och grönsaker från trädgården. 
 
Augusti:
J började jobba efter semestern, jag och Ärtan var hemma och myste tillsammans. Skördade grönsaker och njöt av trädgårdens blommor. Äpplen i alla dess former tog vi också reda på. Målade klart lillstugan och börja rida igen! Lycka! Bröllop med fina vänner hann vi också med och ett besök på bondens marknad fick avsluta augusti! 
 
September:
Ärtan fick sina första sprutor, pysslade i trädgården när tid fanns. J åkte på kickoff så jag och Ärtan sov hos mina föräldrar. Rakade ponnyn och smaskade hemodlade druvor. Vi gjorde en ny trappa till huset! Väldigt behövligt och så fint! 
 
Oktober: 
Dagarna rullade på, vi började fräsa för golvvärme, köpte en spisinsats och myste med våran älskling. Fick ett bra besked i början av månaden men var mkt som snurrade i huvudet iaf.. 
 
November: 
Fräsningen fortsatte, blev några turer till Falun, Fiffi var halt och fick besöka veterinären. "Faster" somnade in och jag var trött, ledsen och sliten. Men ljuset i novembermörkret var såklart Ärtan. Hästarna skrittades och skrittades i väntan på snö..
 
December: 
Snön kom, sågs och smälte. Hann trava lite några dagar iaf. Besökte Ikea i Blnge 2 gånger, var på begravning. Ärtan blev 6 månader, fick vaccin igen och blev förkyld. J var också sjuk och huspysslet gick ner på snigelfart. Vi firade första julen med Ärtan ❤️ 
 
2013. Ett helt fantastiskt år. Jag var gravid ungefär halva året och därefter blev jag mamma. Ärtans år. Allt annat hamnar i skuggan.. 
 
2014. Jag börjar året med att vara mammaledig. Jag kommer fylla treanolla och jag hoppas hoppas HOPPAS så att vi hinner mkt här hemma. Våran Ärta kommer fira sin första födelsedag och lära sig krypa och gå! Jag hoppas att jag och alla mina nära är friska och glada under nästa år. ❤️ 2014, välkommen hit! 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER! ❤️