men ni vet att jag gillar trädgården va?! ;)

Har plockat lite såna här.. Och gjort sånt här:
Äppelmos till våra grötfrukostar! ❤️ 

Haft en halvdan söndag. Spenderade förmiddagen under en filt med pannband runt huvudet. Har krångel med ett öra. Jag vaknade i natt av att det gjorde ont, sen låg jag vaken flera timmar. 
Tog mig i kragen och åkte hem till mamma och gjorde mos, fixade stallet och gick en promenad med alla djuren.. Nu är det sovtajm för Ärtan och strax även för mig. :) 
Augusti är slut. Nu är det nedräkning. :) 

God natt! ❤️
När jag inte kan sova eller har en stund över när Ärtan sover brukar jag surfa runt på instagram. De flesta jag följer är kopplade till ekologi eller odling. För ett tag sedan hittade jag en tjej som odlar massor i sin trädgård. Hon är självförsörjande på grönsaker mer än halva året! Så sjukt inspirerande!! Täckodling, djupsängar och varmbänkar.. You name it! 

Fick många bra idéer på hur man ska tänka kring odling också. Hon sår lite men ofta. Och så fort hon har skördat något fyller hon på med något annat på samma plats. Alltså ligger jorden aldrig bar.. Jag ska försöka tillämpa det här i mina pallkragar nästa år. Det gäller att få in tänket. 

Så nu när jag är vaken mitt i natten (med en liten fot mot min kind❤️) ligger jag och läser om täckodling, bokashi och drömmer om att odla som tusan. 
Där. Där skulle jag vilja odla så vi hade haft potatis och morötter och rödbetor och ärtor att äta under vintern.. Jag får läsa vidare och drömma vidare lite till! :) 


Nu bar det ganska längesen jag skrev något om hur det går med kök/vardagsrum. Jo, det går bra. 


Fönsterbänkarna är på plats! Nu ska det slipas lite på vissa ställen och fodren skjutas på plats innan jag kan måla dem en sista gång. Sen är fönstren klara! :) (det stora fönstret i köket väntar fortfarande på salningen men det är på gång. När vi får delarna ska jag stryka dem innan de kan monteras.)  


Så härligt med framsteg! Snart ringer jag en målare och bokar in tid för tapetsering. Ja, det kommer vi leja bort. Mönsterpassning är inte min starka sida. Vi har att göra ändå. :) 

Skylten till skafferiet har kommit på plats. Det kommer bli ett riktigt lyxskafferi när man haft världens minsta tidigare. Vi ska kapa ur några hyllor så de passar för rören sen är skafferiet redo att tas i bruk. 

Bänkskivorna kan inte skruvas fast än eftersom vi inte fick med listen som brukade följa med. Det är iaf beställt nu.
Rörmokaren måste komma hit och dra vatten till diskbänk och golvvärme. Kul med vatten, dyrt med räkning! ;) 
Och så måste vi beställa elgrejer. 
Och plocka isär den här;
Sorry för dålig bild men det är våran vedspis. Den ska fixas iordning och bli fin igen! :) 

Sen ska vi välja belysning. Har hittat en köksbordstaklampa och ja, jag älskar den. J är lite mindre förtjust. Men den får iaf flytta hem till oss. ;) 

Så, även fast jag siktar på att bli klar NU så hoppas jag att vi är helt klara innan jul. Vi måste hinna med att leva också. Och njuta av den bästa vi har. Ärtan! ❤️

Men nu ska jag sova. Imorgon är det söndag och vi har som vanligt en hel massa saker vi kan ta och pyssla med! Godnatt på er! ❤️