(null)
Just nu känner jag mig som en helt värdelös förälder. Totalt inkapabel. Ärtan och jag var inte sams när hon fick gå och lägga sig och jag känner mig som ungefär som den uslaste mamman i världen. Fy vad det sliter ibland. Tålamodet som testas till max. Hur gör andra? Och hur gör andra för att hålla det totalt stökfritt hemma? Inträffar aldrig här iaf. 

Tålamodet borde ju vara oändligt vid det här laget. Men icke. Som igår när vi skulle ut med hunden och den stora skrek om sina vantar, den lilla slet fram handen och skulle Ha den framme i iskylan och så grinade hon också och hunden som vägrade gå fast det kom en traktor och jag röt i. Fy tusan vad jag kände mig värdelös och helt slut. Men hem kom vi till  slut. 

Nä. Nu ska jag sova och så hoppas jag att morgondagen blir en bättre dag! Okej? Vi kan väl bestämma det? 

Det är inte lika många minusgrader idag. MEN det blåser så kallt att det känns som sibirisk vinter! (Hur nu den känns?🤔) 

Fiffi gick tveksamt ut och kissade imorse. Sen drog hon snabbt som blixten upp till trappan igen. Älskade tanten! ❤️ 

Inne eldar vi och tittar på lite teve. Perfekt vintersyssla. Vid vedspisen står en surdeg på jäsning. Den här gången blir det ett bröd med fikon och mandel. Får väl se hur det blir i slutändan. 

(null)
På trappan står vagnen med en sovande liten skrotunge i. Nerbäddad i dunåkpåsen så ligger hon och snusar i godan ro. 💕💤 Myspys! 

Dags att fundera på lunchen. Ständigt denna matfundering! 😑 
Såhär är det. Chalet delar numera hage med Hannibal Lecter. Mysigt sällskap. Men vad göra när ponnyn är fet som en köttbulle? 

(null)
Jo, han har ju massor med päls också. Men under lagret med päls är han riktigt rund. Tömkörde igår för då får han jobba och kan trava lite i bågar över vägen ner mot sjön. Win-win på motionen. Han tycker iaf att det är väldigt kul för det syns lång väg! ❤️

Vår förhoppning är att höt räcker längre i hagen nu när han har en betesreducerare och att han kan äta mindre under en längre tid. Som det är nu äter de upp högarna vi lägger ut och sen ställer han sig vad näten och småäter medan Chalet får vara helt utan. Hon har blivit smalare, tack vare hans metod. Men det gör ju att han sätter i sig desto mer. Att ha en sån här liten ponny som dessutom har sina egna idéer är verkligen skitsvårt. Tanken har slagit oss om två separata hagar inför nästa vinter. Vi får se hur det blir. 

En sak är säker. Som enbart sällskap funkar inte! De små hästarna behöver också motion för att må bra. Vi fortsätter att rida, tömköra och promenera.. förhoppningsvis blir han lite smalare med tiden. 

Han är ju så himla söt. Trots diverse upptåg och hittepå. 💕