Ytterligare en sån här dag som verkligen flugit förbi i ett rasande tempo.. På förmiddagen skjutsade jag Ärtan till hennes dans. Hon är pirrig i magen innan men sen när hon dansat så är hela hon ett stort leende! 💕 Så roligt att se. Och jag har ju tänkt att hon skulle haft en rolig kjol eller klänning att dansa i. Och nu har hon det. För efter dansen åkte vi på loppis och FYNDADE järnet.  (null)
Fyra overaller, en jacka, två tyllkjolar, lite andra basplagg, två par skor och en present till lillasyster kom vi hem med. Fint skick och väldigt bra priset. Så skönt att få tag i massa bra plagg till lillasyster inför förskolestarten. 

Så glad att jag åkte dit, för förra helgen var den stora barnprylsförsäljningen i Orsa men då hade vi fullt upp med annat. 👍 

På eftermiddagen åkte barnen på kalas med sin moster och jag hjälpte Järker och pappa att putsa grunden till växthuset. Nu är det bara lite kvar, förhoppningsvis blir det klart imorgon.  (null)
Kvällssol i växthuset i slutet av september! 💕 

Nu är det dags att sova! Ny vecka väntar. Den då allting inte längre är ledigt. Den då vår lilla böna börjar Föris! ❤️ 
Sån tänkvärd och bra dokumentär.  (null)
Dagens moderna jordbruk är NOLL hållbart. Monokulturer, årliga plöjningar och massor med kemiska medel.  

Programmet ’Sista skörden’ låg på SVT play till midnatt i fredags. Hade inte sett den förut men slog till innan jag la mig. Väldigt bra. 

Den handlar om jordar utan mikroliv och om bekämpning mot ogräs, ohyra och svampangrepp. Om hur de stora jordbruksmaskinerna packar jorden så kompakt att luften i jorden försvinner och att marken inte kan ta emot regnvattnet till exempel. Och istället måste man kompensera med ett gödsel som är mineralbaserat och inte funkar i längden eftersom näringen i jorden är slut. Ja, ett tänkvärt program helt enkelt. 

Jag började direkt fundera på vad Jag kan göra i min lilla trädgård. Fortsätta mata jorden med organiskt material, täckodla så mycket jag kan och köra på zero waste i trädgården. Plantera många olika slags grönsaker och blommor. Träd och buskar. Allt för att skapa så bra miljö för oss, grönsakerna och alla djuren som möjligt! 

Har du sett Sista skörden? Får du möjlighet, gör det! 👍😄 
Ha en fin söndag nu! ❤️Klev upp, åt Frukost på stående fot medan jag tittade på fåglarna som också var hungriga. Sen trampade jag bort till stallet. Kyligt i luften men fin ridtur tillsammans med Helena. 

Nu är det där fixat och jag kan köra igång med lite annat. J och barnen åkte till Sollerön. Men först har jag bara suttit i ett tyst hus och inte gjort något vettigt. En liten stunds paus. Men nu ska jag ut med Fiffi! 💕 

Ha en fin lördag! ❤️ (null)