Jag och den här mannen har hängt ihop i 10 år nu! ❤️ Håll tummarna för minst 10 år till i varandras sällskap! 😘

2015 var ett bra år. Jag började jobba igen och Ärtan började på sin älskade förskola. Vi växlade ner med renoverandet och pausade lite med nya projekt. Men odlade desto mer i trädgården!! Och så flyttade våra nya gerbiler hem till oss! 

Nu önskar jag ett 2016 då vi får vara friska, ha roligt och må bra tillsammans. Både familj, vänner och alla våra djur! 

Och tänk vilket fint år vi haft tillsammans med den här lilla filuren! ❤️ Att få dela dagarna med henne är lycka! 

Så till er från oss här på 
bygatan i våran lilla by:
GOTT NYTT ÅR! 
❤️
Vi önskar er ett 2016
I världsklass! 
PUSS!! 
❤️
Älskade Fiffi börjar äntligen bli bättre! Det är så skönt att det går åt rätt håll iaf.. 
Raggig till tusen men sååå älskad av oss alla! ❤️
Här kommer en smaskig, behändig morot som går utmärkt att odla i pallkrage. Pariser Markt heter sorten som ger runda goda morötter. 


Jag sådde tidigt på våren för skörd under sommaren men även under sensommaren för skörd sen höst/vinter. Jag skördade de sista i slutet av november! 
Istället för att så i raka rader så bredsådde jag dvs sådde jämt över en större yta för att få mycket morötter och slippa gallra så mycket. 

Morötter använder vi till väldigt många olika saker. Absolut godast är det att äta dem råa när de är nyskördade. Annars skivar jag i dem i grytor, wook eller risotto. Gör jag "quornfärssås" brukar jag riva ner en morot i såsen. Eller enklast möjliga. Fräsa i en stekpanna med andra grönsaker och sedan serveras med fetaost som tillbehör till maten. 

Morötter är en favorit i min trädgård! 😃