Just nu är det mycket som snurrar. Många idéer och mycket vilja men tiden och orken räcker inte till efter jobbet. Försöker prioritera och fokusera på det som är viktigast. Målar upp färdiga bilder inne i huvudet. Tex hur balkongen ser ut i år, hur jag sitter på den och läser. Men det är en bit för att komma dit. 

Har inte så mkt att skriva om. Tycker det är trist att skriva om hur jävla trött och slut jag är hela tiden. Hur kul är det att läsa liksom? 

Nu ska jag läsa bok medan Ärtan ska somna. Så mkt energi i lilla kroppen efter hennes bastanta middag. Som vi förövrigt intog sittandes på trappan på picknikfilten! ❤️ Hejsvejs!! 


Ledig dag med eller utan regn spelar ingen roll. Jag tog på mig regnkappan och gick ut och började gräva igår. Jisses, vad tusan fick jag för idé egentligen? 
Jo, ett Perennland under äppelträdet. Men tänkte inte riktigt på alla äpplen som faller ner på hösten och att man ibland vill stå nära och beskära.. Ska lägga några trampstenar på jorden iaf så man kan kliva utan problem. 

Idag grävde jag bort det sista och satte dit plantorna jag hade. Blir en blandning mellan riddarsporre, stjärnflocka, karpaterklocka, nejlika, pion och löjtnantshjärtan. Smultron som kantväxt också. Behöver dock fler plantor. Har sått en påse i växthuset. Vi får se hur det går med den! 
Har sått rosa blåklint och rött lin där det är bar jord. Får se hur det ser ut om någon månad. Ska bli spännande att se vad som överlever vintern också. 

Mina dahlior har fått komma ner i jorden. I växthuset står ytterligare minst 10 st som vill komma ut så småningom. De jag satte idag är de som stått nere i matkällaren, för stora för att sättas i kruka innan utplantering. Verkar som att alla klarat sig också. Nej, efter den här sommaren är det TOTALT INKÖPSSTOPP på dahliaknölar. Kan jag få in det i min arma skalle? 😱 

Nu är det bara att längta efter blomningen! 

Förra året! ❤️ 


Här är mitt odlingsexperiment för i år. Förra året la jag ensilage direkt på gräsmattan och satte potatis. Fick faktiskt en hel del potatis på hösten. Sen har jag matat den här bädden med växtmaterial, hästbajs, aska och lite annat smått och gott. Nu har jag lagt tidningar under ensilagen i kanterna och planterat vintersquash och pumpa tillsammans med majs. Ska täcka med gräsklipp så jag kanske får bukt på kvickroten. Den är ett otyg! Det här kan bli jättebra eller en total flopp. Vilket återstår att se!! 😜 Håll tummarna! 


Idag när det regnade servade J gräsklipparen. Efter några timmar kom solen och nu är gräset klippt. Ser ni att det var på tiden?! 😂 Sa till J att jag jobbar med att sälja gräsklippare, sen har vi den mest oslagna mattan i hela byn! 😝 Men ni har väl hört den om skomakaren.. 

Imorgon hoppas vi på uppehåll för då ska vi fortsätta pysslandet. Har fler plantor som vill komma ner i jorden! 😃 

Nu ska jag sova och vila mina armar. Träningsvärk efter allt grävande! Puss&hej! 😘❤️

Idag åkte understället på, jag svettas hellre än fryser. Okej, det är en bild från i vintras men just nu är det inte långt från vinter känns det som! 😝 
Jag hoppas det blir uppehåll i helgen för jag är ledig och tänker försöka stöka undan så mkt som möjligt i trädgårdsväg. Dock en dag kvar att avverka på jobbet! 😃 

Så skönt, tog en dusch och hoppade i pyjamasen innan maten. Lyxigt värre, skickar ut J med en missnöjd Fiffi. Hon gillar inte det här regnandet. Hon låtsas inte höra när man säger att hon ska få följa med ut! 😂 Smart hund. Såhär såg hon ut i måndags morse. När hon tyckte vi kunde skippa jobbet och ha sovmorgon. 
Gått och gömt sig i pippihuset på fårskinnet! Mysigt! ❤️