Såhär är det. Chalet delar numera hage med Hannibal Lecter. Mysigt sällskap. Men vad göra när ponnyn är fet som en köttbulle? 

(null)
Jo, han har ju massor med päls också. Men under lagret med päls är han riktigt rund. Tömkörde igår för då får han jobba och kan trava lite i bågar över vägen ner mot sjön. Win-win på motionen. Han tycker iaf att det är väldigt kul för det syns lång väg! ❤️

Vår förhoppning är att höt räcker längre i hagen nu när han har en betesreducerare och att han kan äta mindre under en längre tid. Som det är nu äter de upp högarna vi lägger ut och sen ställer han sig vad näten och småäter medan Chalet får vara helt utan. Hon har blivit smalare, tack vare hans metod. Men det gör ju att han sätter i sig desto mer. Att ha en sån här liten ponny som dessutom har sina egna idéer är verkligen skitsvårt. Tanken har slagit oss om två separata hagar inför nästa vinter. Vi får se hur det blir. 

En sak är säker. Som enbart sällskap funkar inte! De små hästarna behöver också motion för att må bra. Vi fortsätter att rida, tömköra och promenera.. förhoppningsvis blir han lite smalare med tiden. 

Han är ju så himla söt. Trots diverse upptåg och hittepå. 💕

Kommentera

Publiceras ej